Turun vuokratalot eivät saaneet poikkeuslupaa

0

Turun kaupungin omistama vuokrataloyhtiö (TVT Asunnot Oy) ei saanut lupaa poiketa kaavamerkinnöistä.
TVT on aikeissa rakentaa kaksi kohua herättänyttä vuokrakerrostaloa Kaarinan ydinkeskustan ja K-Supermarket Katariinan väliin. Yhtiö haki poikkeuslupaa siksi, että se olisi halunnut toisen kerrostaloista 4-kerroksiseksi kaavassa esitetyn, osin 3- ja osin 4-kerroksisen sijaan. Lisäksi varastotiloja olisi rakennettu vähemmän kuin kaava määrää, ja ajoluiska olisi sijoitettu eri kohtaan.
Kaarinan kaupunkikehityslautakunta ei suostunut yhteenkään toiveista.

TVT Asunnot Oy:n voimassaoleviin tavoitteisiin on kirjattu: ”Yhtiö muuntuu seudulliseksi asuntotarjoajaksi.” Linjaus on poikkeuksellinen koko Suomessa. Mikä taho tämän linjauksen Turussa teki? Lue lisää 31.10.2018 Kaarina-lehdestä täältä.