Turvapaikanhakijoiden falafel-tehdas Littoisissa on saavuttanut lyhyessä ajassa melkoisen suosion

0
Fahed Al-Badri valmistaa parhaimmillaan päivässä jopa 2000 falafel-palloa.

Öljykeittimet käyvät taukoamatta Kaarinan Littoisissa, kun vuonna 2016 toimintansa aloittanut Shams Falafel valmistaa kasvisruokaa seudun asukkaille. Tai ei itse asiassa enää pelkästään Turun seudulla asuville falafelien ystäville, vaan tätä nykyä jo koko eteläiseen Suomeen.

Vaikka Shams Falafelit tekevät kauppansa jo tätä nykyä myös kauppojen hyllyiltä, on REKO-lähiruokarengas ollut merkittävä tukijalka yrityksen alkutaipaleella. Shams Falafelia pyörittävän osuuskunta Kehrän puheenjohtaja Lotta Laaksonen kiittelee lähiruokarenkaan ideaa, jossa pientuottaja pääsee matalalla kynnyksellä kontaktiin asiakkaiden kanssa ja saa vielä kauppojen syntyessä selvästi paremman korvauksen kuin kaupanteosta kauppojen kanssa.

Laaksosen lisäksi Shams Falafelissa työskentelee turvapaikanhakijoita, jotka valmistavat falafelit. Käytännössä alusta asti mukana ollut irakilainen Fahed Al-Badri pyörittelee päivittäin jopa 2000 falafel-palloa, joiden pääraaka-aineet vaihtelevat kikherneen, tavallisen herneen ja härkäpavun välillä. Lue lisää 17.10.2018 lehdestä