Ala-Lemun niemen kaava eteenpäin täpärällä äänestyksellä

0
Matti Leimu (kuvassa oikealla) lahjoitti Kaarinan kaupungille viime viikolla vanhan mattotehtaan valmistaman suuren neulehuovan, Aurinkomaton. Aurinkomatto valmistettiin 1950- ja 1960-luvun taitteessa Ala-Lemussa sijaitsevassa pienessä tehdasrakennuksessa, jota kutsutaan yhä mattotehtaaksi. Rakennuksessa valmistettiin mattoja viimeksi 1970-luvun lopussa, ja nykyään tehtaassa Muotti-Matti Oy valmistaa veneitä. Maton otti vastaan kaupunginjohtaja Harri Virta, ja se sijoitetaan Kaarinan Kehityksen tiloihin. Kuvan otti Maija Leino.

Ala-Lemun niemen kaava on lähdössä viimeiselle nähtävilläolokierrokselleen. Kaupunginhallitus ei ollut kaavasta yksimielinen vaan jätti sen ensin pöydälle ja seuraavalla kerralla päästi sen eteenpäin täpärällä äänestyksellä.
Hannu Rautanen (vihr) ehdotti, että kaavasta olisi vielä selvitetty kaupungin kustannukset kaavoittamisesta, alueen koulukuljetuksista ja infran rakentamisesta sekä tarkistettu uhanalaisten lajien rajauksia. Ehdotus hylättiin äänin 6–7. Hän sai vihreiden lisäksi taakseen SDP:n ja vasemmiston. Kaava laitettiin eteenpäin kokoomuksen ja keskiryhmien äänillä.
Ala-Lemussa kaavoitetaan 30 hehtaarin kokoista aluetta, joka on enimmäkseen Turun kaupungin omistama. Lue lisää 28.11.2018 lehdestä