Entisessä kierrätyskeskuksessa kunnostetaan ja myydään nyt pyöriä

0
Recykkelin toimitila on muuttunut hämärästä luolasta valoisaksi myymälätilaksi. Jarno Mönkäre (oik.) on uurastanut uusien työntekijöiden avustuksella tilassa koko syksyn. Viimeinen silaus tulee, kun Mönkäre, toiminnanjohtaja Ari Ropanen sekä työntekijät Jouni (vas.) Jääskeläinen, Seppo ja Leo löytävät hyvän paikan Recykkeli-kyltille.

Entisessä Kaarinan kierrätyskeskuksen rakennuksessa on tauon jälkeen taas vilinää. Miehiä kumartelee keskeneräisten polkupyörien kimpussa uudenhohtavassa myymälätilassa. Siisti rivistö valmiita konkeleita jo odottelee ostajiaan.

Kierrätyspyöräverstas Recykkeli avasi uuden toimipisteen Kaarinaan. Turussa ja Mynämäellä vuosia toiminut Recykkeli käyttää työvoimanaan pitkäaikaistyöttömiä. Uuden aluevaltauksen myötä se tarjoaa kuntouttavan työtoiminnan palveluja nyt myös Kaarinan kaupungille.

Ensimmäiset asiakkaat ovat jo aloittaneet töissä. Kaikkiaan työpaikkoja on noin 12:lle. Virallisesti kierrätyspyöräverstas avataan joulukuussa.

Recykkeli käy myös hakemassa pyöriä ja osia asiakkailta. Ne osat, joita ei voi hyödyntää, pyöräverstas toimittaa jatkokierrätykseen omaan laskuunsa.

Suurimpia lahjoitussatseja tulee esimerkiksi taloyhtiöiltä ja isännöintifirmoilta, jotka saattavat puhdistaa 300–400 hylättyä pyörää tiloistaan kerralla. Myymälän fillarivalikoimaa pyritään vaihtelemaan usein.

Recykkelissä avoimet ovet 29.11. Lue lisää 14.11.2018 lehdestä