Hes-Pro nousi Kaarinan verokärkeen, NIT jäi kakkoseksi – katso koko lista

0
Heikki Salmela on Hes-Pron hallituksen puheenjohtaja.

Kaarinassa sijaitseva Hesburgerin keskusvarasto Hes-Pro nousi kaupungin suurimmaksi yhteisöveromaksajaksi viime vuonna. Hes-Pron verotettava tulo oli 9,6 miljoonaa euroa ja sen maksamat verot olivat 1,9 miljoonaa euroa.

Hes-Pron verotettava tulo nousi hieman edellisestä verovuodesta. Nousun ykköspaikalle varmisti kuitenkin se, että viime vuoden ykkönen NIT teki selvästi heikomman tuloksen. Verovuonna 2016 NIT näytti 24 miljoonaa euroa verotettavaa tuloa. Nyt sen tulo oli 5,2 miljoonaa euroa.

Yrityskaupoilla Varsinais-Suomen pääomatulokärkeen vanhan omistajansa nostanut Bioferme löytyy Kaarinan yritysverolistan sijalta 7. Yhtiön tulos näyttää 1,5 miljoonaa euroa, josta se on maksanut reilut 300 000 euroa veroja.

Listan uusi nimi Sininen polku Oy tekee liikkeenjohdon konsultointia. Yrityksen toimitusjohtaja on Kaj Nilsson.