Tuorlan joulunäyttelyssä kuihtunutkin kukka säteilee

0
Tuulia Verronen (vas.), Martta Kultanen ja Anu Luhtala täyttävät luksushuonetta kukilla. Tarkoitus on yllättää näyttelyvieraat: seinä, joka ulospäin näyttää vaatimattomalta ja yksinkertaiselta, onkin sisältä täynnä joulun loistoa.

Joulumyymälä ja -näyttely avattiin Tuorlassa sijaitsevan Livian oppilaitoksen Floristiikkataloon tänä vuonna jo kymmenettä kertaa. Aiempina vuosina Floristiikkatalon joulua on tultu ihailemaan bussilasteittain, yksi porukka jopa Tampereelta saakka. Moni vakiokävijä on sanonut, ettei joulu enää tule ilman Tuorlan kukkanäyttelyä.

Anu Luhtala, Anni Aro, Martta Kultanen ja Tuulia Verronen kiinnittävät amarylliksiä, kullattuja lehtiä ja proteoita seinämille, jotka he ovat rakentaneet kuivahtaneesta saniaisesta.

– Näyttelytyömme teema on Christmas in luxury, ja tämä on rakentamamme elämyshuone, floristiopiskelijat esittelevät jouluista soppeaan.

– Luksusteeman ei tarvitse tarkoittaa glitteriä ja kallista, vaan meille luonto on rikkaus ja luksus. Suomen luonnosta voi löytää ja hyödyntää kaikenlaista. Huomasimme, että kullattuihin materiaaleihin yhdistettynä myös ruskeasta saniaisesta korostuu esille kullan vivahdetta, Kultanen kuvailee.

Tuorlan Floristiikkatalon joulunäyttelyn yleisteema on tänä vuonna valo. Kasveista rakennettu luksushuone on periaatteessa kuin iso valaisin, sillä se tuikkii valoa lukuisista pienistä koristevaloista. Sen kavereina on jäkälästä ja sammalesta rakennettuja lampunvarjostimia sekä lehdin ja oksin koristeltuja valaisimia.  Lue lisää 28.11.2018 lehdestä

Marina Sjödahl ja Miia Kauppila hyödynsivät luonnosta kerättyjä materiaaleja, sillä heidän työnsä teema on Christmas in nature eli joulu luonnossa. Sjödahl ja Kauppila punoivat jouluisia kasviryijyjä käyttäen muun muassa rantaheinää, sianpuolukkaa ja kuivunutta maitohorsmaa. Lisäksi he tekivät pienempiä versioita myyntiin.
Kukkatornadoissa käytetyt kukat eivät ole perinteisimpiä joulukukkia. Työn teema on Christmas in heaven.
Tuorlan joulunäyttelyn teema on valo, jota kaikki kasviluomukset ilmentävät tavalla tai toisella.