Työkeskus vaihtui Ohjaamoon

1

KAUPUNGINHALLITUS Kaarinassa on kuluva vuosi selvitelty vilkkaasti erilaisia vaihtoehtoja työllisyydenhoitoon. Pohdinnat sysäsi liikkeelle vasemmistoliiton ja SDP:n valtuustoaloite, jossa ehdotettiin kunnallisen työkeskuksen perustamista.

Kaupunginhallitus totesi, että tarkoituksenmukaisinta olisi työllisyystoimikunnan ehdotuksen mukaisesti hyödyntää Ohjaamo-toimintaa. Ohjaamo on alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen palvelupiste, joka neuvoo ja ohjaa henkilökohtaisesti sekä tukee elämänhallintaa, urasuunnittelua, sosiaalisten taitojen ja valmiuksien kehittämistä sekä kouluttautumista ja työllistymistä. Lähimmät Ohjaamot ovat Turussa ja Salossa. Valtio on myöntänyt Ohjaamoille määrärahan vuosille 2018–2021.

Kaupunginhallitus totesi, että koska Ohjaamo-toiminta on valtakunnallinen, valtion rahoittama toimintamalli, ei ole tarkoituksenmukaista, että Kaarinassa ryhdyttäisiin kehittämään jotain muuta työllisyys- tai valmennuskeskusmallia. Kaupunginhallitus valtuutti sosiaali- ja terveyslautakunnan selvittämään, voitaisiinko Ohjaamo-toimintaa järjestää myös Kaarinassa tai vaihtoehtoisesti, miten kaarinalaiset voivat käyttää Ohjaamon palveluita Turussa.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.