Kaarinan katukuvaan ei näillä näkymin Föli-pyöriä

0

Turun kaupunki otti viime keväänä kaupunkipyörät osaksi joukkoliikennetta. Myös Kaarinalle tarjottiin mahdollisuutta tulla mukaan Föli-pyörien verkkoon. Peruspaketti, johon kuuluu 50 polkupyörää ja viidestä kymmeneen asemaa, maksaisi 19 800 euroa kuukaudessa.

Kaarinan tekninen johtaja Jyrki Haapasaari ei näe Föli-polkupyörien vuokraamista kannattavana. Tiettävästi myöskään Lieto, Naantali, Raisio tai Rusko eivät ole lähdössä mukaan kaupunkipyörien vuokraukseen. Kaarinalaiset yrittäjät eivät ole kovin innostuneita ottamaan pyöräasemaa tontilleen, sillä tähän mennessä kiinnostusta on osoittanut vain yksi kaupallinen toimija.

Kaarina ei ehkä ole ihanteellisinta aluetta Föli-pyörille, sillä väestö on pieni ja laajalle levittynyt. Haapasaari näkee, että pyörävuokrasta säästyneet rahat voitaisiin mieluummin käyttää Littoisten tai Krossin alueen joukkoliikenteen huomattavaan parantamiseen. Lokakuun lopussa littoislaiset jättivät Kaarinan kaupungille 559 henkilön allekirjoittaman nettiadressin, jossa toivotaan Littoisten asemaa kaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmässä parannettavan.

Tekninen lautakunta käsittelee tiistaina, lähteekö Kaarina mukaan kaupunkipyöräverkostoon.