Pienestä konepajasta tuli 30 vuodessa kansainvälinen menestyjä – Vema kurkottaa korkealle

0

Vema Liftin tehtaassa tuntuu, kuin olisi kävellyt pikkupojan päiväuneen. Hallissa varustellaan paloautoja henkilönostimilla ja muilla pelastusvälineillä. Parhaillaan kolme uudenkiiltävää punaista ajoneuvoa odottaa pääsyä tositoimiin.

Veman tekemillä nostolavoilla siis pelastetaan ihmisiä palavista rakennuksista.

Myyntipäällikkö Timo Kangasniemi kertoo, että Veman Voivalassa sijaitsevista toimitiloista lähtee maailmalle nostolava-autoja parhaimmillaan 50 kappaletta vuodessa. Myynti suuntaa 95–100 prosenttisesti ulkomaille.

Tätä kaikkea eivät kaarinalaisherrat Aimo Muuriaisniemi, Matti Pietilä ja Voitto Torvinen osanneet kuvitella, kun he tasan 30 vuotta sitten perustivat pienen Vemateam-nimisen nostokoneiden suunnittelutoimiston. 20 vuotta sitten firma laajeni ratkaisevasti, kun kokoonpanotuotanto otettiin omiin käsiin ja nostolavoja alettiin valmistaa itse. Samalla nimeksi tuli Vema Lift.

Suomi hallitsee kansainvälistä nostolavamarkkinaa. Lue lisää 19.12.2018 lehdestä