Pukkilan kartano heräsi jouluun

0

Teksti ja kuva: Jaana Pakarinen

Jos joulumieli on vielä hakusessa, sitä kannattaa käydä etsimässä Pukkilan kartanosta Piikkiöstä. 1700-luvun kartanossa on vanhan ajan tunnelmaa jo itsessään, ja uusien vuokralaistensa myötä se on muuttunut idylliseksi joulukeitaaksi.

Kartanon eteisessä vastassa on oikea joulukuusi, jouluvaloja ja glögintuoksua. Joulutunnelma jatkuu kartanon uusissa putiikeissa: Adalmiinan Helmessä ja Putiikki Roosassa sekä Fabbes Caféssa.

Ensimmäisenä yrittäjänä päärakennuksessa aloitti sisustusliike Adalmiinan Helmi, joka on aiemmin toiminut 15 vuoden ajan Paimiossa. Liikkeen yrittäjä Annarina Yöntilä kertoo, että hän rakastui Pukkilan kartanoon jo 2000-luvun alussa, kun kartano toimi vielä museona.

– Kartano on vaikuttanut koko sisustusmakuuni ja kauneuskäsitykseeni, hän toteaa.
Uudet liiketilat Pukkilasta Yöntilä kuitenkin löysi sattumalta. Lue lisää 5.12.2018 lehdestä