Kaarina-Teatterissa roihuaa pian myrskyisä rakkaustarina

0

Frida Kahlo oli meksikolainen taidemaalari, jonka teoksissa esiintyivät samanaikaisesti niin tuska, kuolema kuin elämän varjopuolet. Vuonna 1907 syntynyt Kahlo ehti 47 elinvuotensa aikana Kahlo sairastaa polion, selvitä vakavasta liikenneonnettomuudesta, joka muun muassa murskasi hänen lantionsa, ja olla kahdesti naimisissa taidemaalari Diego Riveron kanssa.

Nimenomaan myrskyisä rakkaustarina Riveron kanssa tulee olemaan Kaarina-Teatterin kahvinäyttämön keskiössä seuraavat viisi viikkoa.

– Rakkaustarina vaikutti aivan kaikkeen Fridan aikuiselämässä. Siinä ei ollut välttämättä kyse niinkään rakkaus- vaan riippuvuussuhteesta, miettii Salla Vahtera, joka näyttelee toista Kahlon alter-egoista.

Ohjaaja Mikko Rantasen päätös muovata Aino Piirolan alkuperäisdraaman monologi kahden alter-egon dialogiksi on uusi tapa tulkita Kahloa.

Lauantaina ensi-iltansa saava Toivon puu, pysy lujana -näytelmä on loppuunmyyty, ensimmäisten viikkojen muutamia hajapaikkojen lukuun ottamatta. Rantanen uskoo, että katsojille on luvassa mukaansatempaava ja ”iholle pääsevä” tunti Frida Kahlon maailmassa. Lue lisää näytelmästä 23.1.2019 lehdestä