Mitä lehtitoimittajat oikein tekevät?

0
Tällaista on ilmeisesti toimittajan työ, tuumivat Nona Nurkkala, Manu Alatalo ja Minttu Savolainen. Kuva on eskarilaisten itse ottama.

Esikoululaiset tutustuivat Sanomalehtiviikolla Kaarina-lehden tekemiseen Verkanappuloiden yksityisessä Hakametsän päiväkodissa. Eskarilaiset Viljami Taimila, Minttu Savolainen, Aapo Hallikainen, Nona Nurkkala, Iiris Laurila, Manu Alatalo, Sara Meriläinen ja Alisa Kaplas pohtivat, mihin lehtiä tarvitaan.

Esille tuli, että sanomalehdissä nostetaan esiin esimerkiksi epäkohtia ja selvitetään lukijoita ihmetyttäviä asioita. Esikoululaiset saivatkin ehdottaa kysymyksiä, jotka Kaarina-lehden toimittaja otti selvitettäväkseen.

Lapset kysyivät, miksi Piikkiön S-market rikotaan, mistä Kaarina-talo on tehty, miksi Littoistenjärvellä on luistelurata, onko Kaarinan uimahalli kesällä auki ja onko Kaarinassa rotkoja. Vastaukset löytyvät 30.1.2019 Kaarina-lehdestä.