Tulishow, ilotulitus ja punainen parveke siivittivät Kaarinan uuteen vuoteen

0
Kaupunginjohtaja Harri Virta toivotti kaarinalaisille hyvää uutta vuotta ensimmäistä kertaa uuden Kaarina-talon punaiselta parvekkeelta.

 

Sadat ihmiset kokoontuivat tuulesta ja räntäsateesta huolimatta Kaarina-talon eteen, kun kulttuurituottaja Maija Leino avasi uudenvuodenaaton vastaanottajaiset Kaarina-talon parvekkeelta 31.12.2018 klo 19.30.
Loistelias ilotulitus päätti uudenvuodenaaton tapahtuman.

Avaussanoista puheenvuoro siirtyi Kaarinan kaupunginjohtaja Harri Virralle, joka loi katsauksen vuoteen 2018. Hän mainitsi muun muassa Kaarina-talon valmistumisen. Harri Virta kiitteli myös kaarinalaisia urheiluseuroja, jotka ovat menestyneet vuonna 2018, kuten Kaarinan Pojat, Kaarinan Taitoluistelijat sekä Ura Basket. Vuoden 2019 hankkeista Virta toi esille kouluhankkeiden käynnistymisen ja kevyen liikenteen moottoritien Kaarinasta Turkuun. Lopuksi hän toivotti kaarinalaisille ystävyyttä, terveyttä ja onnellisuutta vuodelle 2019.

Turun Taideakatemian sirkusopiskelijat Helmi Pirkola, Henri Kannisto, Kira Leppälä, Annika Heinonen ja Katarina Suviniitty loivat tuli-show’llaan tunnelmaa ja energiaa tapahtumaan.

Tapahtumassa jaettiin vuoden 2018 kulttuuripalkinto piikkiöläiselle pitkän linjan kulttuurivaikuttaja Kauko Vainikaiselle.  Kauko Vainikainen tunnetaan murrepakinoistaan, näytelmäkäsikirjoituksistaan, muotokuvamaalauksistaan ja karhuveistoksistaan.

Puheiden ja palkinnonjaon jälkeen ihmisjoukon katseet siirtyivät parvekkeen alapuolelle, jossa Turun Taideakatemian sirkusopiskelijoiden joukko asteli aukiolle esittämään tulitaide-showtaan. Elävät tulet

Sadat ihmiset saapuivat vastaanottamaan uutta vuotta vetisestä säästä huolimatta.

loivat sytyttävän tunnelman. Näytöksen kruunasivat vauhdikkaat pyörteet, joita esittäjät saivat aikaan pimeässä illassa roihuavilla kepeillä.

Illan päätteeksi ihmiset kerääntyivät ihailemaan huikeaa ilotulitusta Kaarina-talon viereiselle parkkipaikalle. Erityisesti lapsiperheet olivat tulleet katselemaan taivaan värejä.
Anne-Mari Lilius ja perheen pienimmät pitivät kovasti ilotulituksesta oikuttelevasta säästä huolimatta. Joillekin perheille tapahtuma on muodostunut jokavuotiseksi perinteeksi, kuten Janina Salolle sekä hänen lapsilleen Piikulle ja Eelille. Lapset olivat innoissaan tulevasta vuodesta, ja heidän uudenvuodenlupauksenaan on syödä 100 kiloa karkkia.
Vuoden 2018 kulttuuripalkinto myönnettiin piikkiöläiselle kulttuurivaikuttajalle Kauko Vainikaiselle.

Myös Maija Leinolla on suuria odotuksia uudelle vuodelle. Vaikka perinteisiä tapahtumia tullaan järjestämään vuonna 2019, myös aivan uutta on tulossa.

Leino toteaa, että on ihanaa järjestää tapahtumia, kun ihmiset tulevat paikalle. Hänen uudenvuoden toiveenaan onkin, että kaarinalaiset osallistuisivat edelleen rohkeasti ja avoimin mielin Kaarinan tapahtumiin ja ottaisivat yhteyttä uusien toiveiden ja ideoiden kanssa, jotta Kaarinasta saadaan kaarinalaisten kulttuurikaupunki.

Kaarinan kulttuurituottaja Maija Leino oli tyytyväinen, että niin monet kaarinalaiset osallistuivat perinteiseen uudenvuodenaaton tapahtumaan.

Henkilökohtaisena uudenvuoden lupauksenaan Maija Leino lupaa liikkua, lukea sekä soittaa pianoa enemmän.

Teksti ja kuvat: Ada Potinkara

Lue Kaarina-lehti diginä täältä