Valkeavuoren kouluhankkeen budjetti nousemassa yli kymmenellä miljoonalla

0

Valkeavuoren kouluhankkeen kustannusarvio on valmistunut. Mikäli suunnitelmista halutaan pitää kiinni, hankkeelle varattu 26 miljoonan euron määräraha joudutaan ylittämään kuudella miljoonalla eurolla. Lisäksi piha-, liikenne-, paikoitus- ja liikunta-alueisiin tulee varata vielä kaksi miljoonaa euroa.

Samalla on varauduttava rakennuskustannusten yleiseen nousuun ja siihen, että rakennusmääräysten kiristyminen ja ekologisuuden huomioiminen lisäävät kustannuksia entisestään. Yhteensä Valkeavuoren uusi koulucampus on nielaisemassa 36–40 miljoonaa euroa.

Tekninen lautakunta hyväksyi Valkeavuoren lasten- ja nuortentalon hankesuunnitelman sekä sen kustannusarvion. Lopullisen päätöksen hankkeesta ja siitä, karsitaanko alkuperäisiä suunnitelmia kustannussyistä, tekee myöhemmin kaupunginhallitus.