Kaarinaan kaivataan keilahallia

0
Kimmo Miettinen (vas.), Olli Perämäki ja Sami Konsteri uskovat, että Kaarinan keilahallissa riittäisi asiakasvirtaa tarpeeksi.

Kaarinalaiset Pirjo Piippola, Erja Harju, Mirja Kaarmela, Kimmo Miettinen ja Olli Perämäki kaipaavat kaupunkiin keilahallia. Eivätkä he usko olevansa haaveensa kanssa viisin, sillä kaarinalaisia käy tällä hetkellä keilaamassa täpötäydessä Kupittaan keilahallissa viikoittain kymmeniä. Kupittaalta alkaa vuoroja olla arkisin hankala saada muutaman päivän varoitusajalla, ja osalle iäkkäämmistä harrastajista talvisin kynnys Turkuun lähtemiseen nousee liian korkeaksi.

Pitkän linjan keilaajana ja muun muassa Kupittaan keilahallin yrittäjänä Sami Konsteri tietää  keilahallin rakennuskustannukset ja tarpeet tarkkaan. Kaarinan tilannetta hän on kartoittanut siitäkin syystä, että Kupittaalla joudutaan myymään tällä hetkellä jo liikaakin eioota.
– Ei se ole mikään salaisuus, että Turusta loppuu tällä hetkellä hallikapasiteetti kesken.
Noin vuosi sitten Konsterin visio Kaarinan keilahallista oli jo melko lähellä toteutumista.
– Piispanristillä on hyvä tila, ja kävin sitä katsomassakin pari kertaa. Se olisi soveltunut hyvin keilahallikäyttöön, ja liikenneyhteydet ovat sillä sijainnilla hyvät. Homma ei kuitenkaan silloin edennyt ihan maaliin asti, hän sanoo.
– Piispanristi olisi sijainnillisesti loistava paikka, koska se on 110-tien varrella, lähellä moottoritietä sekä Kaarinan ja Turun välissä. Myös julkisilla pääsee paikalle hyvin. Ei sitä voi mihinkään syrjäiselle pellolle rakentaa, se on ihan selvä, jatkaa 1–2 kertaa viikossa Kupittaalla keilaava kaarinalainen Kimmo Miettinen. Lue lisää 6.2.2019 lehdestä