Kaarinan lukiolle aiotaan aurinkopaneeleita opetuskäyttöön

0

Kaarinan lukion vesikatto on tullut teknisesti tiensä päähän, ja sitä on jouduttu usein paikkaamaan. Katto tulee nyt uusia, ja siihen on varattu 880 000 euroa.

Kaarinan sivistystoimi toivoi, että samassa yhteydessä katolle rakennettaisiin aurinkopaneelit. Energiaa säästyisi, ja lukio toimisi opiskelijoille esimerkkinä kestävästä elämäntavasta. Aurinkopaneelien sähkö siirrettäisiin osaksi lukion sähköverkkoa, ja lukion infotaululla ja verkkosivuilla seurattaisiin aurinkoenergian määrää. Lisäksi pystyttäisiin keräämään säätietoja. Dataa voisi hyödyntää pedagogisesti biologian, maantiedon, fysiikan ja matematiikan kursseilla.

Kaupungin rakennesuunnittelija Pertti Jääskeläisen mukaan katon rakenteet eivät kuitenkaan kestä isoja määriä aurinkopaneeleita. Niitä voidaan hankkia 2–4 kappaletta opetuskäyttöön. Tälle myös tekninen lautakunta näytti vihreää valoa.