Kaarinan Verkk@arit auttavat nuoria kinkkisissä kysymyksissä

0

Tukioppilaita on ollut yläkouluissa jo vuosikymmeniä, mutta 2020-luvun lähestyessä tukioppilaiden tai -henkilöiden tarve ulottuu myös internetiin. MLL Kaarinan paikallisyhdistyksessä onkin ollut viime vuosina muutamia verkkotukihenkilöitä eli Verkk@areita, jotka tukevat nuoria nimenomaan netissä. Tehtäviin kuuluu muun muassa vastailla nuorten lähettämiin kysymyksiin MLL:n Nuortennetti-keskustelupalstalla.

– Melkein päivittäin tulee käytyä sivuilla ja vastailtua nuorten kysymyksiin sekä osallistuttua keskusteluihin. Välillä aiheet ovat kiperiäkin, ja silloin vastauksia pohditaan yhdessä toisten Verkk@areiden tai MLL:n vastaavien kanssa, kertoo Nellinora Blomqvist, joka on yksi kolmesta Kaarinan MLL:n Verkk@arista.

Keskustelupalstalla kirjoittelun lisäksi Verkk@arit järjestävät yhteistä toimintaa kaarinalaisille nuorille. Viime perjantaina he olivat varanneet Kino Piispanrististä salin, jossa noin 20 nuorta seurasi Aurora-elokuvan näytöstä. Lue lisää Verkk@reista 20.2.2019 lehdestä