Lumityöt vaihtuivat viemärihommiin Kaarinan keskustassa

0

Viikonlopun vesisade käänsi tilanteen Kaarinassa sellaiseksi, että nyt taistellaan lumen lisäksi vettä vastaan. Kaupungin tiemestari Kari Ketolan mukaan teiden ja parkkipaikkojen reunoilla notkuvat lumivallit aiheuttavat sen, että sula vesi jää makaamaan tielle. Tammikuun aikana jäätyneet viemärit eivät vedä vettä tarpeeksi.

– Tilanne on hallinnassa, mutta jos vesisateita tulee paljon lisää ja lumi sulaa vauhdilla, jää vettä monin paikoin paljon ajoradoille ja haittaa liikennettä. Ongelma ei ole lumen ja veden määrä, vaan se, etteivät jäätyneet viemärit vedä, ja niiden avaamiseen menee aikaa, Ketola sanoo.

Vastaavaa talvea ei Ketolan mukaan ole 2010-luvulla nähty. Lumen määrässä alkuvuosi 2011 oli samoissa lukemissa, mutta silloin kevät eteni hiljalleen eikä vedestä ollut ajoradoilla haittaa. Lue lisää 13.2.2019 lehdestä