Runo-Kaarina-festivaalissa viipyiltiin ja tunnelmoitiin

0
Määrällisesti eniten väkeä vetivät festivaalissa Tuorlan planetaarion runotapahtumat sekä kirjallinen ilta Kauko Röyhkän kanssa. Kuvassa Tomi Kontio esitti avaruusaiheisia runoja planetaariossa.

– Mitäs täällä on? Mitä tässä on tarkoitus tehdä? kysyy Helena Suni-Välimäki lauantaina kiinnostuneena Kaarina-talon lehtisalissa.
– Tämä on aisti-cocktailbaari. Tässä pöydällä on esineitä ja tuoksuja, joita tutkitaan eri aistien kautta, vastaa Maria Laitila Turun sanataideyhdistyksestä.
– Voit tutustua niihin itse esimerkiksi silmät kiinni tai kuulokkeet korvilla, tai minä voin tutustuttaa sinut niihin.
Suni-Välimäki valitsee jälkimmäisen vaihtoehdon. Hän valitsee myös esineet ja sulkee silmänsä. Laitila kuljettaa hänen ympärillään kulkusta, sivellintä, simpukkaa, pientä taulua, koskettaa niillä hiljaa. Suni-Välimäki istuu keskittyneenä.
– Nyt kyllä menevät ihan kylmät väreet, hän kommentoi, kun simpukka käy hänen poskellaan ja käsivarrellaan.
Laitila kertoo toimittajalle, että tällä tavoin aisteja herättelemällä avataan luovuutta ja asetutaan ihmettelijän rooliin.

Kaarinan ensimmäistä Runo-Kaarina-festivaalia vietettiin viime viikonloppuna. Festivaalin viipyilevä tunnelma ja keskittymistä vaativat työpajat olivat kaukana esimerkiksi Turun Kirjamessujen hektisyydestä. Lue lisää 13.2.2019 lehdestä