Vuoden turkulainen on kaarinalainen

0

Ei riitä, että Turku takavuosina yritti liittää Kaarinan itseensä. Ei riitä, että Turku tunkee vuokratalojaan Kaarinan rajojen sisälle. Ei riittänyt sekään, että Turku on ominut maailman kuuluisimman kaarinalaisen, Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen. (Vaikka Toukon kotipaikka Nummenmäki sijaitsee nykyään Turussa, kirkonkirjojen mukaan Tuoko syntyi Kaarinassa!)
Nyt Turku teki sen taas. Turku nimitti vuoden 2018 turkulaiseksi kaarinalaisen. Kaarinan oman pojan, näyttelijä Miska Kaukosen! Mitä sillä on merkitystä, että Miska nykyään asuu Turussa ja loistaa sen kaupunginteatterin lavalla?
– Onhan se valtavan suuri kunnia näin alkuperäisenä kaarinalaisena saada voitto, Miska kommentoikin Ylelle.
”Kaarina on ollut Kaukosen uralla merkittävä paikka hänen uraansa ajatellen. Siellä musiikinopettaja pani merkille Kaukosen musiikilliset taidot ja neuvoi tätä hakeutumaan Kaarinan nuorisoteatteriin”, Yle kirjoitti jutussaan.
Huh, hyvä, pelasit sentään kotiin päin, Miska! (Ja ai niin: onnea.)

Pahimus seikkailee Kaarina-lehden verkkosivuilla kerran kuussa. Lehden kiukkuisen maskotin kaikkia jupinoita pääsee seuraamaan tilattavasta Kaarina-lehdestä. Tilaa digilehti täältä.