Älä pelästy savua lauantaina Piikkiössä – pelastuslaitos harjoittelee

0

Varsinais-Suomen pelastuslaitos harjoittelee savusukellusta lauantaina Piikkiössä.
Harjoituksesta muodostuu savua, mikä saattaa näkyä moottoritielle Paimion Tammisillan kohdalla. Savu ei aiheuta vaaraa alueen asukkaille. Harjoitus ja kohteen jälkivartiointi jatkuvat aamusta iltaan asti.

Harjoituskohde sijaitsee Laavuorentie 12:ssa, ja se on purkukuntoinen rakennus.

Pelastuslaitos harjoittelee paikassa lauantaina uhrin etsintää ja pelastusta, savutuuletusta, huoneistopalon sammutusta, lämpökameran käyttöä sekä muita rakennuspalossa tarvittavia taitoja. Harjoituksessa testataan myös uusien sammutusmenetelmien toimivuutta.

Pelastuslaitos kehottaa ulkopuolisia välttämään harjoitusaluetta, eikä harjoitusta ole mahdollista tulla seuraamaan. Myös hätäkeskusta on informoitu harjoituksesta.

Harjoitukseen osallistuu pelastuslaitoksen vakinaista henkilöstöä sekä alueen VPK:ita.

Pelastuslaitos muistuttaa, että sisäministeriön pelastussukellusohjeen mukaisesti savusukellusta tekevän henkilöstön on harjoiteltava savusukellusta joka vuosi ahdollisimman realistisissa olosuhteissa. Ohje koskee niin pelastuslaitosten kuin vapaaehtoisten palokuntien savusukeltajia.