Valmentaja: “Joukkue teki kauden kovimmassa paikassa kauden parhaan suorituksen” – Kaarinan Dream Edges oli neljäs junioreiden MM-kilpailuissa

0
Dream Edges voitti juuri muodostelmaluistelun SM-kisat Turkuhallissa. Kuva: Ari-Matti Ruuska.

Kaarinan Dream Edges oli neljäs muodostelmaluistelun junioreiden MM-kilpailuissa Neuchâtelissa Sveitsissä. Joukkue vain 0,67 pistettä MM-pronssista, jonka nappasi USA:n Skyliners.

Toinen suomalaisjoukkue Team Fintastic sijoittui viidenneksi.

Venäjän Junost Junior voitti jälleen MM-kullan huippupistein 200,74. Joukkue ohitti klassisella vapaaohjelmallaan kilpailua vielä lyhytohjelmien jälkeen johtaneen Crystal Ice Juniorin, joka otti hopeaa kokonaistuloksella 199,99. USA:n Skyliners, viime vuoden hopeamitalisti, sijoittui nyt kolmanneksi kokonaispistein 193,42.

Dream Edges luisteli futuristisen vapaaohjelmansa vuodesta 2119 dynaamisesti ja sai siitä kauden suomalaiset kärkipisteet 117,01. Kokonaispisteet 192,72 olivat myös kotimainen kauden paras tulos.

– Joukkue luisteli niin hyvin kuin vain osasi, mikä riitti neljänteen sijaan. Olen äärettömän tyytyväinen siitä, että joukkue teki kauden kovimmassa paikassa kauden parhaan suorituksen, valmentaja Siiri Eskelinen summasi joukkueensa suoritusta.

Valmentaja luonnehti MM-kokonaisuutta erinomaiseksi Suomen taitoluisteluliiton tiedotteessa.

– Lyhytohjelmassa tuli harmittava virhe, mutta niitä aina tulee sinne tänne. Vapaaohjelmassa joukkue sai täyden ja puhtaan suorituksen. Nyt voi jättää tämän kauden hyvillä mielin taakse ja suunnata kohti seuraavaa kautta.

Juniorit saivat virallisen MM-kilpailun vasta vuonna 2013. Sitä ennen juniorijoukkueet kilpailivat Challenge Cupissa, jota pidettiin epävirallisena MM-kilpailuna. Vielä 2013 – 2016 juniorit kilpailivat vuorovuosina MM-kilpailussa ja Challenge Cupissa, kunnes vuodesta 2017 siirryttiin kilpailemaan MM-mitaleista vuosittain.Suomi otti vuosina 2013 ja 2015 kaksoisvoiton junioreissa. Kullan vei molemmilla kerroilla Musketeers ja hopean Team Fintastic. Vuonna 2017 Team Fintastic luisteli jälleen hopeaa ja Musketeers pronssia.