Kaarinan kaupunki testasi sähköautoa – ostopäätöstä puidaan myöhemmin

0

Kaarinan kaupunki testasi tammikuussa Nissanin pientä täyssähkö-pakettiautoa, e-NV200:aa. Auto oli kokeilussa teknisessä toimessa, ja sen pääkäyttäjinä olivat viheralueiden puutarhurit ja muut aluehoitajat.

Kokemukset viimeisintä täyssähköautotekniikkaa edustavasta Nissanista olivat pääasiassa positiivisia, joskin auton tilat nousivat vielä toistaiseksi kynnyskysymykseksi.

– Meidän puolelta palaute auton toiminnasta on ollut pelkästään positiivista. Ainoa negatiivinen huomio liittyi auton tavaratilaan, joka oli hieman liian pieni, sekä siihen, että autossa oli paikat vain kahdelle henkilölle. Usein mukana on kuitenkin vähintään kolme henkilöä, joten paikkojakin pitäisi olla sen verran, kertoo viheralueiden työnjohtaja Tiina Ranki.

Teknisen johtajan Jyrki Haapasaaren mukaan hyvät kokemukset tarkoittavat sitä, että kaupunki seurailee kuluvan vuoden ajan sitä, minkälaisia uusia pakettiautomalleja markkinoille ilmestyy. e-NV200 oli hyvä ensimmäinen testiauto, joka selvitti ne tarpeet, joita kaupungin teknisellä osastolla tulevalle sähköautohankinnalle on.

 

Lue lisää 6.3.2019 lehdestä siitä, mitkä ovat Kaarinan kaupungin kriteerit sähköautolle, miten sähköautokauppa käy Kaarinassa ja toisaalta miten rakennusfirmat valmistautuvat ekoautoiluun.