Kaarinan lukioissa säästyttiin teknisiltä ongelmilta kirjoituksissa

0

Kevään ylioppilaskirjoitukset alkoivat tiistaina Suomessa teknisillä ongelmilla. Kahdessa lukiossa äidinkielen lukutaidon kokeen alku viivästyi kahdella tunnilla, ja myös muissa lukioissa on ollut ylikuormitusta.

Ylioppilastutkintolautakunta ei kertonut, mistä Suomen lukioista on kyse. Kyse ei kuitenkaan ollut Kaarinan lukiosta tai Toivonlinnan Suomen kristillisestä yhteiskoulusta.

– Meillä ei ollut ongelmia verkossa tai koejärjestelmissä. Tosin muutamalla opiskelijalla oma kone tippui hetkeksi verkosta tai hyytyi, mutta koetta päästiin nopeasti jatkamaan. Yksi opiskelija tarvitsi tämän vuoksi varakoneen, kertoo rehtori Kimmo Laitinen Kaarinan lukiosta.

– Nämä opiskelijat eivät tarvinneet häiriön vuoksi myönnettyä lisäaikaa.

Samantapaista viestiä antaa Toivonlinnan rehtori Leif Hongisto:

– Pääsääntöisesti kaikki toimi erinomaisesti. Yhdellä oppilaalla oli tekninen ongelma, mutta se selvitettiin jouhevasti eikä kokelas hätääntynyt viiveestä. Jännittäviä nämä tilanteet toki ovat, kun ollaan riippuvaisia nettiyhteyksistä ja eri tietokoneiden ja toimintaympäristöjen yhteensopivuudesta.

Ylioppilastutkinto jatkuu torstaina lyhyillä vierailla kielillä ja perjantaina reaaliaineilla.

Suomessa vajaa 30 000 opiskelijaa 400 lukiosta osallistuu tänä keväänä ylioppilaskirjoituksiin.