Kaarinan uudet tontit menivät kuin kuumille kiville

0

Kaarinassa myytiin alkukeväällä poikkeuksellisen suuri määrä uusia tontteja.

– Olin kuin puulla päähän lyöty, kun näin luvut. Arvion mukaan viimeksi 2000-luvun alussa olisi päästy yhtä suuriin lukemiin, kertoo Kaarinan kaupunkikehityslautakunnan puheenjohtaja Tero Kuusisto (kok.).

– Ainahan Kaarinan tontit ovat tehneet kauppansa, mutta en ole aiemmin törmännyt siihen, että uusien alueiden tonteille olisi heti näin valtava kysyntä. Yleensä uusista alueista on tullut vain muutama hakemus, kuvailee maankäyttöinsinööri Tanja Hämäläinen.

Kaarinassa uusille tonteille on vuosittain hakuaika helmikuussa, tällä kertaa 8.–28.2. Tänä aikana kaupungille jätettiin 33 omakotitalotonttihakemusta sekä kuusi tarjousperusteista hakemusta rivitalo- ja päiväkotitonteista.

Kaikki halukkaat eivät saaneet toivomaansa tonttia, vaan suosituimmissa tonteissa piti järjestää arvonta. Arvonnassa hävinneille tarjotaan samalta alueelta muita vapaita tontteja.
Kuusisto arvelee, että moni asia loksahti tänä vuonna paikoilleen: tonttitarjonta sai hyvin näkyvyyttä mediassa ja messuilla, hinta oli selvästi kohdillaan ja tonttitarjonta oli hyvä.

– Meillä oli poikkeuksellisen monta uutta aluetta, joista tontteja oli tarjolla. Kukin niistä on erilainen ja puhuttelee erilaisia ihmisiä, luonnehtii Hämäläinen.

Eniten kiinnostusta oli herättänyt Silvolanmetsän alue Littoisissa. Kaarinalla ei pitkään aikaan ole ollut tontteja tarjolla Littoisista. Lisäksi Uusihaan alue Ala-Lemussa ja Pontela Piikkiössä olivat suosituimpia.

Hämäläinen kertoo, että myös tämänvuotisilla Rakenna&Sisusta-messuilla Turussa kävi Kaarinan osastolla aiempaa suurempi kuhina.

– Selvästi näkyi, että Kaarinalla on hyvä maine, Hämäläinen miettii.

– Kaarina on haluttu asuinpaikka perheille, viime aikojen negatiivisista uutisista huolimatta. Tänne halutaan tulla ja Kaarinaan luotetaan, Kuusisto ynnää.

Kaarina on tienaamassa alkuvuoden tonttikaupoista yhteensä 2,4 miljoonaa euroa.
Jäljelle jääneet tontit ovat jatkuvassa haussa.