Koripallo on korintekopeli, jossa matematiikalla on roolinsa

0
Ura Basketin Fiifi Aidoo vapaassa lay-upissa. Vapaaheittojen ja vapaiden kolmen pisteen heittojen ohella tämä on suoritus, johon hyökkäys halutaan päättää.

Koripallon puolustuspelaamisesta puhutaan paljon. Usein tulostaulu kertoo syyn tappioon. Jos vastustajalle antaa 100 pistettä, niin vaikea silloin on ottelua voittaa. Puolustus on yleensä asennekysymys, mutta heitto on paljon herkempi kokonaisuus, ja jos pelaajalle tulee kausi, jolloin heitto ei osu, ei poppakonstit auta.

Ura Basketin edustusjoukkueen valmentaja Juho Kailio siirtyi täksi kaudeksi Kouvolan Kouvoista Kaarinaan, ennen kaikkea taitovalmentajaksi. Kyse on seuran viestistä, valmennuksen terävöittämisestä seuran tasolla, ei vain edustusjoukkueessa. Trendi on tämän suuntainen maailmallakin: seuroissa taitovalmentajat yleistyvät.

– Kun on saavutettu tietyissä asioissa katto, taktisesti ja monilla muillakin osa-alueilla, niin kilpailuetua haetaan nyt taitovalmennuksesta. Sekä NBA-seuroissa että eurooppalaisissa seuroissa panostetaan tähän yhä enemmän, sanoo Kailio. Lue lisää 27.3.2019 lehdestä