Krossiin rakentuvan jäätelötehtaan ensimmäiset puikot tulevat kauppoihin ja kioskeihin jo kesällä

0
Hannamari (vas.) ja Jouko Nurkkala (oik.) uskovat, että kaarinalaista jäätelöä saa alueen kaupoista ja ravintoloista jo tulevana kesänä. 8-kuukautinen Mimie ei vielä ole päässyt herkuttelemaan jäätelöillä sisarustensa tapaan, mutta oletettavasti hänkin pääsee tulevana kesänä maistamaan paikallista herkkua.

Puutekniikan insinööriksi kouluttautunut Hannamari Nurkkala oli tehnyt alansa töitä jo vuosia mutta ei tuntenut olevansa silti unelma-ammatissaan. Kotona viikonloppuisin hän oli valmistanut vuosia jäätelökoneella annoksia niin lapsilleen, kavereiden ja tuttavien lapsille, ystäville kuin sukulaisille. Annokset olivat keränneet kehuja jopa kriittisimmiltä makunystyröiltä.

Ja sitten, viime kesän hellejakson päätteeksi, elokuisen päivän käännyttyä iltaan, lamppu syttyi.

– Menin olohuoneeseen kertomaan Joukolle (aviomiehelle), että haluan perustaa jäätelötehtaan. Se tuntui heti sellaiselta idealta, joka tempaisisi mukaansa, Nurkkala muistelee.

Jouko hymyili, nyökytteli ja oli sitä mieltä, että jäätelötehdas voisi olla sellainen tavoite, johon lähtisi itsekin mielellään mukaan. Sen jälkeen Hannamari houkutteli vielä hyvän ystävänsä ja myöskin jäätelöihin hurahtaneen Piia Pölläsen mukaan, ja kasassa oli jo kolme tekijää jäätelötehtaan perustamiseksi.

POPS!-yrityksen tavoitteena on saada ensimmäiset puikot myyntiin viimeistään kesäkuussa. Lue lisää 13.3.2019 lehdestä