Tekninen johtaja: Hovirinnan koulun osittainen purkaminen halvempaa kuin keittiöparakki

1

Tekninen lautakunta käsittelee tänään tiistaina Hovirinnan koulun purkamista osittain. Teknisen johtajan Jyrki Haapasaaren mukaan osittainen purkaminen on kohtuuhintaista ja on teknisesti mahdollista.

Osittaista purkamista on vastustettu Facebookissa Sisäilma Hovirinnan koulussa -ryhmässä. Vaiheittaisen purkamisen on pelätty tulevan hyvin kalliiksi ja olevan teknisesti mahdotonta.
Koko koulun purkamiseen on budjetoitu 350 000 euroa. Vaiheittaisen purkamisen aiheuttama lisäkustannus on arvioitu 100 000 euron suuruiseksi.

– Tarkka summa saadaan urakkatarjouskilpailun jälkeen, Haapasaari toteaa.

– Ajatuksena on, että 350 000 euroa riittäisi ensivaiheen purkuun ja osittaisen purkamisen lisäkustannuksiin. Lisäksi vuodelle 2021 tai 2022 budjettiin tarvittaisiin määrärahaa loppuosan purkamiselle.

Haapasaari arvioi, että keittiö ja liikuntasali on melko helppo irrottaa muusta purettavasta osuudesta. Kaikkia rakennuslainsäädännön vaatimuksia ei tarvitse täyttää, kun purkamaton osa olisi vain väliaikaisesti käytössä. Lisäkustannukset syntyisivät talotekniikan katkaisemisesta, rajapinnan tavallista varovaisemmasta purkamisesta ja tilapäisestä seinästä.

Mikäli koulu purettaisiin heti kokonaan, pitäisi hankkia erillinen, erikoisvarusteltu keittiöparakki ja sen yhteyteen tilaparakki ruuan jakelulaatikoita varten. Tämä ratkaisu tulisi kalliimmaksi kuin osittainen purkaminen: 30 kuukauden rakentamisaikana keittiöparakkivuokrat maksavat edullisimmillaan 110 000 euroa, ja päälle tulisi kymmenien tuhansien eurojen perustamiskustannukset.

Haapasaaren ehdotuksessa uuden koulun rakentamisen ajaksi purkukouluun jätettäisiin jäljelle keittiö, jota käytetään tälläkin hetkellä, kun muu koulunkäynti on siirtynyt parakkeihin, sekä urheiluseurojen ja muiden iltakäyttäjien tarvitsema liikuntasali.
Keittiö on peruskorjattu vuonna 2016. Liikuntasalin on terveystarkastaja todennut turvalliseksi. Sisäilmailmoituksia näistä tiloista ei ole tullut tavanomaista enempää.

1 KOMMENTTI

  1. Miten liikuntasalista olisi voinut tulla sisäilmailmoituksia kun iltakäyttäjille ei ole annettu mahdollisuutta/kanavaa tehdä ilmoituksia?

Kommenttien lisääminen on estetty.