SIVISTYSLAUTAKUNTA, TEKNINEN LAUTAKUNTA Suurin osa Hovirinnan koulun oppilaista opiskelee kolmatta vuotta kevytrakenteisissa väistötiloissa. Tilojen vuokrasopimus päättyy tämän vuoden lopussa. Sivistysjohtaja Mika Rantanen ja tekninen johtaja Jyrki Haapasaari esittävät lautakunnille, että näitä tiloja korvaamaan hankitaan pysyvä väistörakennus. Nykyaikaiset moduuliratkaisuihin perustuvat siirtokelpoiset tilat täyttävät pysyvien rakennusten rakennusmääräykset.

Kaksi kolmasosaa näistä tiloista hankittaisiin kaupungin omiksi, ja loput vuokrattaisiin. Hovirinnan koulun valmistuttua vuonna 2022 väistötila siirrettäisiin Piispanlähteelle, jossa se toimisi väistötilana koulun laajennus- ja peruskorjaushankkeen ajan. Sen jälkeen rakennus voisi mahdollisesti toimia pysyvänä päiväkotina.

Hovirinnan koululla on nyt korvattaviksi suunniteltujen väistötilojen lisäksi korkeampilaatuinen, alkuvuodesta 2019 käyttöön otettu kaksikerroksinen väistötila. Tämä tila palvelee uuden koulutalon valmistumiseen asti.

Uuteen väistötilaan muuttaisivat parakeissa opiskelevien luokkien lisäksi Hovirinnan kerrostaloissa olevat ja Kuovinkadun päiväkotiin väistäneet toiminnot. Littoisten monitoimitalolla olevat 90 koululaista jatkaisivat samassa paikassa koulutalon valmistumiseen asti.

Tällaisen väistötilaratkaisun kokonaiskustannusarvio on reilut 4 miljoonaa. Tämän vuoden talousarviosta rakennus vaatisi kolmen miljoonan lisämäärärahan. Talon vuokrattava osa nielisi 200 000 euroa.

Hovirinnan vanha koulu oltaisiin yhä aikeissa purkaa osittain. Tällöin koulun jakelukeittiötä käytettäisiin edelleen uuden koulun valmistumiseen asti. Vanhat liikuntatilat olisivat yhä ilta- ja viikonloppukäytössä.

Tekninen lautakunta ja sivistyslautakunta puntaroivat molemmat esitystä ensi tiistaina 9.4. Jos ne näyttävät esitykselle vihreää valoa, esitys kulkee kaupunginhallituksen ja lopulta -valtuuston päätettäväksi.