Kaarina-talon aurinkopaneelien tuottamaa sähköä riittää kesällä myyntiinkin

0
Topi Kanto (vas.) ja Petteri Kerminen kertovat, että päättynyt talvi ei aiheuttanut ongelmia aurinkopaneeleiden suhteen. Nyt kevätaurinko on jo alkanut tuottaa säästöä kaupungille.

Joulukuussa Kaarina-talon katolla aloitti työnsä tummanpuhuva porukka, jolla oli aurinkoinen tehtävä.

384 aurinkopaneelia tuottaa luultavasti tätäkin lukiessasi sähköä talon tarpeisiin. Aurinkovoimalla toimivat Kaarina-talon ilmanvaihto, valaistus, lainausautomaatit ja henkilökunnan tilojen kahvinkeitin.

– Keväällä ja syksyllä kaikki menee omaan käyttöön, mutta kesällä sähköä riittää myyntiinkin, Petteri Kerminen kaupungin rakennusvalvonnasta kertoo.

Kaikkialla ei Kermisen mukaan katsottaisi hyvällä esimerkiksi katon väristä poikkeavia paneeleita, mutta Kaarinassa kaikki lappeen suuntaiset asennukset sallitaan lähtökohtaisesti aina. Aivan keskusta-alue ja suojellut rakennukset tekevät tähän tosin poikkeuksen.

Kaarina-talon kohdalla paneeleiden vaikutus keskustan kaupunkinäkymään luonnollisesti puhutti, eivätkä ne kadulle nyt näykään, mutta toisaalta: olisiko se suuri synti? Paneelit voisivat viestiä myös kaupungin vihreistä arvoista. Lue lisää 3.4.2019 lehdestä

Teksti ja kuva: Mikko Perttunen