Kaarinan ensimmäiset loft-asunnot rakenteilla Pyhän Katariinan tien varteen

0
Maassa olevat tolpat ovat merkkinä siitä, mihin loft-asunnot tulevat.
Kaarinan keskustassa Pyhän Katariinan tien ja Hovirinnantien risteyksen rakennustyömaalla käy vilske. Nosturi siirtelee lautapinoja, ja rakennusmiehet huutelevat toisilleen ohjeita. Paikalle on rakentumassa Kanttorinkulma-niminen kerrostalo, joka sisältää perinteisten asuntojen ja liiketilan lisäksi myös loft-asuntoja.
SRV:n rakennuttajapäällikkö Pirjo Kujala esittelee Kanttorinkulman pohjapiirroksia kertoen samalla ideasta loft-asuntojen taustalla:
– Ajatussyntyi, kun Kanttorinkulman kohteen päätyyn jäi ylimääräistä tilaa, Kujala selittää.
– Kun ylimääräiselle tilalle piti keksiä käyttöä, pallottelimme aluksi sekä toisen liiketilan että asuntojen välillä. Rakennusvalvonta näytti lopulta vihreää valoa molemmille ideoillemme. Koska tilan korkeus mahdollisti loft-asuntojen rakennuttamisen, päädyimme lopulta niihin.
Alun perin loft-asunnot ovat olleet asumiskäyttöön muunnettuja tiloja, jotka ovat sijainneet esimerkiksi tehtaassa. Nykyään loft-asuntoja tehdään myös uudisrakennuksiin.
SRV:n Loft-asuntojen huonekorkeus on korkeimmillaan 4,6 metriä. Lue lisää 3.4.2019 ilmestyneestä rakennusteemaisesta Kaarina-lehdestä.
Teksti ja kuvat: Eveliina Korhonen