Kaarinassa kuusi äänestyspaikkaa sunnuntaina – vaalihuoneistot avautuvat kello yhdeksältä

0

Eduskuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on sunnuntaina. Vaalihuoneistot avautuvat 14. huhtikuuta aamuyhdeksältä. Äänestys jatkuu kello kahdeksaan illalla.

Kaarinassa 34,8 prosenttia on äänestänyt eduskuntavaaleissa ennakkoon. Kaarinassa on kaikkiaan 25 289 äänioikeutettua näissä vaaleissa.

Vaalipäivänä äänioikeutettu saa äänestää vain omassa äänestyspaikassaan. Vaalipäivän äänestyspaikka mainitaan äänioikeutetun postitse saamassa ilmoituskortissa.

Kaarinassa äänestyspaikkoja on kuusi:

  • 001 Littoinen, Littoisten monitoimitalo
  • 002 Keskusta, Kaarina-talo
  • 003 Piispanristi, Piispanlähteen koulu
  • 004 Voivala, Kesämäen päiväkoti
  • 005 Kuusisto, Empolan koulu ja päiväkoti
  • 006 Piikkiö, Piikkiön yhtenäiskoulu

ÄÄNESTYSPAIKALLA pitää todistaa henkilöllisyytensä. Äänestäjällä pitää olla mukana kuvallinen henkilöllisyystodistus, esimerkiksi sirullinen henkilökortti, ajokortti tai passi.

Mikäli äänestyspaikalla on jonoa kello 20, saavat kaikki siihen mennessä paikalle saapuneet äänestää rauhassa ennen äänestystoimituksen lopettamista, muistuttaa oikeusministeriö.

 

VOIT SEURATA eduskuntavaalien tuloslaskentaa paikallisesti verkkosivuillamme. Vaalipiirilautakunnat aloittavat ennakkoäänten laskennan sunnuntaina puolen päivän jälkeen.

Ennakkoäänet pyritään laskemaan niin, että ennakkoäänestyksen tulos olisi valmis kello 20:een mennessä. Tätä ennen vaalipiirilautakunnat eivät saa antaa mitään tietoja laskentapaikan ulkopuolelle laskennan edistymisestä.

Ennakkoäänestyksen suosio on ollut nousussa, ja on ennakoitu, että Uudenmaan ennakkoääniä ei saada välttämättä laskettua vielä kello 20 mennessä.