Kaarinassa televisiot pimenivät 16 tunniksi – kaapeli oli vaurioitunut Paimiossa

0
Kaarinalaiset someryhmät täyttyivät maanantai-illalla 29.4 ihmettelyistä, miksi televisiokanavat eivät näy. Osalla televisio näkyi normaalisti, osalla ei.
Vika johtui rikkoutuneesta kuitukaapelista. Antti Manninen Louneasta kertoo, että Paimiossa yhteiskäytössä oleva kuitukaapeli oli vaurioitunut useasta kohtaa. Seurauksena kaapelitelevision piirissä olevat taloudet jäivät ilman televisiolähetyksiä Kaarinassa, Piikkiössä ja Liedossa.
Kaapeli vaurioitui maanantaina kello 16 aikoihin ja saatiin korjattua tiistaiaamulla kello 7.55.
Manninen kertoo, että näin pitkään kestävät korjaustyöt ovat harvinaisia. On poikkeuksellista, että kaapeli vaurioituu samaan aikaan useasta kohtaa.
Moni epäili ensin, että vika johtui omasta televisiolaitteesta. “Mä jo resetoin toisen television, vaihdoin television toiseen (toinen kun oli varastossa) ja vaihdoin antennijohtoja ja tein vaikka mitä temppuja”, sadatteli yksi keskustelija Facebookissa Kaarinalaiset-ryhmässä.