Valkeavuoreen rakennetaan parakkipalloiluhalli

0
Kiisteltyyn Valkeavuoren palloiluhalliin on saatu ratkaisu. Kaarinan monimuotoinen tila-, huolto- ja palvelulautakunta päätyi kompromissiratkaisuun, jossa Valkeavuoreen rakennetaan nopealla aikataululla parakkipalloiluhalli. Liikuntatila palvelee koululaisia ja virkistyskäyttäjiä sekä Valkeavuoren että Hovirinnan koulujen rakentamisprosessien aikana. Lisäksi parakkipalloiluhalliin tulee Hovirinnan koululaisten väistökeittiö, jolloin Hovirinnan koulu voidaan purkaa kokonaan ennen koulun rakennustöiden alkamista.
Parakkipalloiluhallin rakentamiskustannukset ovat vain murto-osa tavallisen palloiluhallin kustannuksista, arviolta 2,7 miljoonaa euroa. Tavallisen palloiluhallin hinnaksi oli arvioitu 9 miljoonaa euroa. Tekninen johtaja Jyrki Koivusaari kuitenkin arvelee, että suurten käyttökustannusten vuoksi parakkipalloiluhalli tulee jo 15 vuoden aikana kalliimmaksi kuin tavallinen palloiluhalli. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan Matti Allianssin (kok.) mukaan KVR-rakentamalla parakkipalloiluhalliin saadaan kuitenkin 30% säästö. Lisäksi 15 vuoden kuluttua kaarinalaisseurojen tarpeet ovat jo voineet muuttua, eikä tavallisenkaan palloiluhallin käyttöikä useinkaan enää ylitä pariakymmentä vuotta.
Alkuperäistä palloiluhallia jyrkästi vastustanut Hannu Ruosteinen (vihr.)  iloitsee ratkaisusta, sillä parakkipalloiluhallin lämmityksessä hyödynnetään ekologisesti urheilijoiden liikkumisesta syntyvää lämpöä.
Ura Basketin toiminnanjohtaja Jarkko Wallinputous on tyytyväinen siihen, että pitkään kaivattu palloiluhalli toteutuu. Lisäksi hän pitää hyvänä sitä, että Hovirinnan koululaisten pyöräily Valkeavuoreen ruokailemaan lisää liikuntaa koulupäivän aikana.
Parakkipalloiluhallista järjestetään tiedotustilaisuus kaarinalaisille Kaarinan torilla maanantaina 1.4. kello 12.