Valkeavuoren alakoulun lukumummi Elina Mämmi on läsnä lasten arjessa

0

Yksi tärkeä teema lukumummi ja -vaari -toiminnassa on lapsille annettava ekstra-aika aikuisten seurassa. Mämmi sanoo huomanneensa lukumummina sen, että lapset todella arvostavat yhteisiä lukuhetkiä.

– Olen hieman huolissani siitä, kun katson lapsiperheitä vaikkapa leikkipuistoissa ja vanhemmilla on usein kännykät kädessään ja keskittyminen poissa lapsista. Sen on huomannut hyvin, miten tärkeää aikuisen jakama huomio on lapsille. Sitä ei voi koskaan saada liikaa, Valkeavuoren alakoulun lukumummi Elina Mämmi pohtii.

Vaikka Mämmi on opettanut työkseen suomea, ei opettajatausta ole edellytys lukumummiksi tai -vaariksi pääsemiselle. MLL Kaarinan yhdistyksellä on Mämmin lisäksi toinen lukumummi Piispanlähteen alakoulussa.

– Tilaa ja kysyntää on varmasti. Minut on otettu koulun puolelta todella hyvin vastaan ja uskoisin, että myös muissa Kaarinan kouluissa olisi kysyntää lisälukumummeille ja -vaareille. Mukaan vain, jos yhtään siltä tuntuu, Mämmi vinkkaa.

Lue lisää lukumummi Elina Mämmin kokemuksista 24.4.2019 lehdestä