Ennakkoäänestys esti Kaarina-talon vaalitapahtumat

0

Tämän kevään eduskuntavaalit havahduttivat päättäjiä puutteisiin Kaarinan äänestysmahdollisuuksissa.

Kaupunginhallituksessa Åsa Gustafsson (r.) toi esiin, että jatkossa Kaarina-taloa ei kannattaisi pitää ennakkoäänestyspaikkana. Äänestyspaikan läheisyydessä ei saa markkinoida ehdokkaita, joten Kaarina-talossa tai sen yhteydessä ei voitu järjestää vaalitilaisuuksia ennakkoäänestysviikolla.

Hannu Rautanen (vihr.) esitti kaupunginhallituksessa, että tulevissa EU-vaaleissa Kaarinan kaikki äänestyspaikat olisivat esteettömiä. Janne Aso (kok.) taas ehdotti, että äänestysalueiden määrää tulisi Kaarinassa arvioida uudelleen. Niina Alho (sd.) taas toivoi lisää ennakkoäänestyspaikkoja Kaarinaan.

Kaupunginhallitus lähetti ehdotukset jatkovalmisteluun.