Kaarina maksoi viime vuonna työttömyyssakkoa kymmenkertaisesti Paimioon verrattuna

0

Kaarinassa työttömyys jatkaa alenemistaan, mutta kaupungin maksama työttömyyssakko on pysynyt yhtenä seudun kovimmista. Miten tämä on mahdollista?

Työttömyyssakoksi kutsutaan kunnan maksamaa osaa työmarkkinatuesta. Kun työtön on saanut Kelan maksamaa työmarkkinatukea 300 päivää, on kunnan alettava maksaa siitä puolet. Kun tukipäiviä ehtii kerääntyä tuhat, kunnan on maksettava tuesta jo 70 prosenttia.

Käytännössä korkea sakkosumma siis tarkoittaa, että Kaarinassa on enemmän pitkäaikaistyöttömiä kuin monessa muussa kunnassa. Kunnan maksamaa työmarkkinatukea kertyi viime vuonna asukasmäärään suhteutettuna Kaarinassa noin 42 euroa. Ero esimerkiksi naapurikunta Paimioon on merkittävä, sillä siellä asukaskohtainen maksu oli vain neljä euroa.

Toisaalta profiililtaan samankaltaisen Raision kanssa Kaarina oli melko tasoissa. Turussa asukasta kohden maksettavaa tuli viime vuonna huimat 112 euroa.

Kaarina on vuosi sitten ryhtynyt useisiin työllisyyttä kohentaviin toimenpiteisiin. Lue lisää 15.5.2019 lehdestä