Kaarinalaiset äänestäjät käänsivät kelkkansa parissa kuukaudessa

0

Kaarinassa on vaaleista toiseen annettu eniten ääniä kokoomukselle ja kokoomusehdokkaille, mutta tällä kertaa vihreiden Ville Niinistö vei voiton. Kaarinalaistaustaisen Niinistön suosio oli Kaarinassa suhteessa suurempi kuin yhdessäkään toisessa kunnassa.

Myös koko Euroopassa vihreät saivat poikkeuksellisen suuren siivun äänistä.

– Vihreiden ja liberaalien menestyksen myötä EU panostaa jatkossa enemmän pienituloisten auttamiseen, koulutukseen ja ilmastonsuojeluun. Uskon, että tämä hyvinvoinnin lisääminen on paras lääke oikeistopopulismin vastustamiseen, Niinistö kommentoi.

Eurovaalien tulos ei Kaarinassa noudattele tämän kevään eduskuntavaalien tuloksia, vaan äänestäjät olivat parissa kuukaudessa kääntäneet kelkkansa. Lue lisää 29.5.2019 ilmestyvästä Kaarina-lehdestä.