Sairastavan lapsen äitiä ymmärtää vain toinen saman kokenut

0
Piikkiöläsellä Katja Seppälällä ja kaarinalaisella Janina Vellamolla on paljon yhteistä. He ovat molemmat käyneet läpi jännittävän kaksosraskauden. Naiset ovat myös eläneet tavallisesta poikkeavan äitiyden. He tietävät, että rankan arjen ymmärtää vain toinen vanhempi, joka on itse kokenut saman.

Odottavien äitien ensimmäinen toive kuuluu, että voi kun tulisi terve lapsi. Kahden kaarinalaisen äidin kohdalla niin ei kuitenkaan käynyt.

Janina Vellamo oli kaksosraskautensa puolivälissä, kun toisen pojan munuaisessa näkyi ultrassa jotakin häikkää. Vauvat syntyivät keskosina raskausviikolla 34, ja viikon päästä paljastui molempien munuaisissa olevan vajaatoimintaa. Myöhemmin myös selvisi, että vauvat ovat kehitysvammaisia.

Katja Seppälä sai elää tavallista perhe-elämää useamman vuoden.

Sitten, neljän vuoden ikäisenä hänen kaksostyttönsä sairastuivat puolen vuoden välein diabetekseen. Toisella on lisäksi kilpirauhasen vajaatoiminta ja paha heinäallergia. Lisäksi esikoistytär sairastaa keliakiaa.

Vaikeinta sairastavien lasten äidille on, että kiire ei vähene, vaikka lapset kasvavat.

Lähestyvän äitienpäivän kunniaksi Kaarina-lehti antoi puheenvuoron neljälle upealle kaarinalaisäidille. Lue lisää 8.5.2019 lehdestä.