Vaaniiko digipeikko vanhainkodissa? – Emmin kammarissa jumppaa ohjataan ruudultakin

0
Emmin kammarissa on 12 asukaspaikkaa ja 8 hoitajaa. Asukkaista Raili Kanerva, Raija Kovanen ja Leena Ikonen nauttivat kuvassa digitaalisesta tuolijumpasta. Apuna ovat Nelli Laakso ja Sanna Kytölä.

Vanhustenhoidossa on tällä hetkellä jatkuvasti pilviä uhkaamassa. Jos vanhustenhoidossa on heikkouksia jo nyt, miten käy sitten, kun veroeuroja on vielä vähemmän?

Ratkaisuksi on esitetty digitaalisten palveluiden kehittämistä, mutta monien silmissä se on vain uusi uhka vanhojen joukossa. Vanhukset hylätään tietokoneiden pariin ja aitoa ihmiskontaktia jää entistä vähemmän.

Tämä mielikuva hymyilyttää Kaarinassa yksityisessä Emmin kammarissa, jossa hoidetaan muistisairaita. Kuuden vuoden ajan hoivakoti on ollut kehittämässä vanhustenhoitoon digitaalisia apuvälineitä kaarinalaisen Kuntotimpurit-yrityksen kanssa.

– Sen sijaan että hoitajalta menisi useita tunteja kopperossa sopivaa tuolijumppaa valmistellessa ja musiikkeja etsiessä, Iloilta tulee valmis konsepti ja ohjelma, kuvailee sosionomi ja hoitaja Sanna Kytölä Emmin kammarista.

Nykyään Emmin kammarissa muistisairaat pääsevät myös digitaalisesti metsä- tai elämysretkelle tai katselemaan lapsuudesta tuttuja kotieläimiä.

– Ehdottomasti suosituin video on ollut karitsoiminen Alastalon tilan lampolassa Harvaluodossa, Kuntotimpurit-yrittäjä Sanna Vauranoja hymyilee. Lue lisää 29.5.2019 lehdestä