Kuovinkadun päiväkoti ei pääse omiin tiloihinsa elokuussa – rakennuksessa sädesientä

0

Kuovinkadun päiväkodin rakenteista otetuista näytteistä löytyi mikrobikasvustoa, kuten säde- ja homesientä. Tutkittavana oli 11 näytettä, joista seitsemässä oli kasvustoa.

Nämä rakenteiden sisäpuoliset materiaalit, joissa kasvustoa oli, on eristetty sisäilmasta höyrysulun avulla. Tällä hetkellä käynnissä on tiiviysmittaukset, joilla tarkistetaan, vuotaako rakenteen läpi silti ilmaa sisätiloihin.

Heidi Paju kaupungin tila- ja ravintopalveluista myöntää, että Kuovinkadun ongelmat olivat ehkä hieman laajempia kuin oli ensin ajateltu. Kuovinkadulta tuli alkuvuodesta sisäilmailmoituksia, joiden pohjalta rakennusta lähdettiin tutkimaan.

Paju kertoo, että seuraavat näytteet otetaan pintamateriaaleista. Sitten päätetään, miten ongelman kanssa edetään. Se kuitenkin on jo selvää, ettei päiväkotitoiminta pääse vielä elokuussa palaamaan Piispanlähteeltä takaisin Kuovinkadulle.

Rakennuksen kuntotutkimusten loppuraportti tulee kesän aikana.

Kaikki tiedotteet ja raportit tulevat heti kuntalaisten luettaviksi Kaarinan kaupungin uudelle sisäilmasivustolle. Linkki vastikään perustetulle sivustolle löytyy Kaarinan kaupungin kotisivujen etusivulta. Paju kertoo, että nyt sisäilmatiedottaminen on selkeämpää, nopeaa ja avointa. Aiemmin kaupunkia on kritisoitu viivyttelystä tiedonannossa.