Pyhän Olavin seuraajat vaeltavat Kaarinan halki – pyhiinvaellusreitti tuo kysyntää Kaarinan majoitusmarkkinoille

0
Projektipäällikkö James Simpson merkitsi Pyhän Olavin reitin Suomen osuuden kylteillä. Myös Vaarniemen näköalatorni sai oman kylttinsä. Kaarinassa moni tuli utelemaan, mitä mies oikein puuhaa. Vastaanotto oli innostunut, kun kaarinalaiset kuulivat, että pian omalla paikkakunnalla kulkee pyhiinvaeltajia.

Espanjan Santiago de Compostelaan kulkeva reitti on tehnyt pyhiinvaeltamisesta suosittua. Nyt reppuselkäisiä pyhiinvaeltajia saattaa tavata jo koti-Kaarinassakin.

Toukokuun lopussa nimittäin avattiin pohjolan oma vaellusreitti, joka kulkee myös Kaarinan ja Kuusiston poikki. Turusta alkavan Pyhän Olavin merireitin päätepiste on 1200 kilometrin päässä, Norjan Trondheimissa.

Reitin Suomen osuuden suunnitellut projektipäällikkö James Simpson uskoo, että ristin kuvilla viitoitettu reitti jää elämään. Se on nyt jo herättänyt mediahuomiota, ja ensimmäiset innokkaat ovat saapuneet ulkomailta asti talsimaan taivalta.

Turusta Kuusistoon on 20 kilometrin matka, joka alkaa olla monelle vaeltajalle päivän maksimi. Se tarkoittaa, että kaarinalaisissa majoituspaikoissa ja Airbnb-asunnoissa saattaa vilkastua. Lue lisää 5.6.2019 lehdestä