Alvar Siimesvaara voitti Kotkassa ja sai kutsun Le Mansiin

0
Alvar Siimesvaara on Rotax Mini Max -luokan Suomen sarjan kärjessä. Kuva: Roni Lehti

Piikkiöläinen karting-lupaus Alvar Siimesvaara oli ykkönen kesäkuun viimeisenä viikonloppuna Kotkassa ajetussa Rotax Max Challenge -kisaviikonlopussa. Voiton myötä 10-vuotias Alvar sai kutsun tasokkaaseen kansainväliseen kisaan, moottorivalmistaja Rotaxin Max Challenge International Trophyyn.

Kisa ajetaan elokuussa kuuluisassa moottoriurheilukaupungissa Le Mansissa, Ranskassa.

– Tulossa on kova kansainvälinen kisa. Kaikki Rotaxin diilerit ovat saaneet tehtaalta luvan järjestää maakohtaiset kisat. Niistä voittajat pääsevät Le Mansiin. Alvarin luokassa viivalla on 36 autoa, sanoo Alvarin isä Marko Siimesvaara.

– Kyseessä on viiden päivän mittainen kilpailu. Maanantaista lauantaihin siellä ajetaan. Kisa ajetaan omilla rungoilla, mutta moottorit tulevat järjestäjältä. Ne arvotaan. Lue lisää 10.7.2019 lehdestä

Teksti: Timo Kunnari