Ei lähdetä sille tielle

0

Suurin osa Kaarinan liikenneonnettomuuksista sattui viime vuonna hyvillä ajokeleillä. Ilmeisesti kesä villitsee kuskeja kaasuttamaan, ja viime viikonloppunakin useampi sai käydä poliisin kanssa vaihtokauppaa sakkolapuista ja ajokorteista.

Mikäs ihme se on, kun naisoletetut kuljeskelevat hellemekoissaan, ja nuorten miesten hormonit hyrräävät lujempaa kuin Bemarin moottori. Vasemman kyynärluun lisäksi ikkunasta työnnetään herkästi ulos myös terve järki.

Pakko myöntää, että tyhjänä edessä mutkitteleva mökkitie herättää Pahimuksessakin uinuvan ruusperin. Silti kaasujalkaa on hillittävä, sillä koskaan ei tiedä, mikä sarvipää tai marjanpoimija pomppaa ojasta. Loppuelämän moraalinen kankkunen on kova hinta hetken vauhtihurmasta.

Lehti saa vuoden aikana lukuisia pyyntöjä ohjeistaa tielläliikkujia. Liikenteestä pitäisi Pahimuksen kuuleman mukaan poistaa ainakin karavaanarit, nuoret miehet, ikämiehet, kaikenikäiset naiset, kuhnurit, kaaharit, traktorit, mopoautot, polkupyö… Tai noh, tiivistettynä: Suomen tieverkosto tulisi ilmeisesti varata ainoastaan keski-ikäisten miesten käyttöön.

Tai sitten muistetaan kaikki vain hiljentää. Suomen suvessa päivänvaloa riittää melkein kellon ympäri, mihinkään ei ole kiire.