Kaarinassa on koti yllättävän monelle uskonnolle ja elämänkatsomukselle

0
Munkki Tee Piyaseelo Sirijanda asuu ja työskentelee Littoisissa sijaitsevassa buddhalaistemppelissä. Yuphin Nukki on temppelin taustalla olevan yhdistyksen puheenjohtaja ja Khaimuk Laihinen sen rahastonhoitaja. Markku Laihinen ja Marcus Blomqvist ovat tulleet toimintaan mukaan thaimaalaisten vaimojensa kautta.

Kaarinassa on tuhansia asukkaita, joiden uskonto tai elämänkatsomus on muille vieras.

Kaarinassa on muun muassa helluntailaisten Kotikirkko, kaksi adventtikirkon seurakuntaa ja jehovantodistajien valtakunnansali. Littoisissa sijaitsee yksi Suomen harvoista buddhalaistemppeleistä.

Kaarinan evankelisluterilaiset seurakunnat eivät pistä kilpailevia katsomuksia pahakseen. Kaarinan seurakunnan kirkkoherra Ville Niittynen kertoo, että kaarinalaisten uskontojen moninaisuus, kuten islaminusko, tulee viikottain esiin diakoniatyössä.

Kaarinan seurakunnan kappalainen Merja Auer näkee kristinuskossa yhtäläisyyden jopa shamanismiin. Lue lisää 24.7.2019 lehdestä