Lähde keskiviikkona maalaamaan Koriston talleille tai Kuusiston Taidekartanoon

0

Keskviikkona on valtakunnallinen kuvataiteen päivä, jolloin juhlistetaan taiteilija Helene Schjerfbeckin syntymäpäivää. Eri paikkakunnilla ympäri Suomea järjestetään Suuria Maalaustapahtumia, joissa taidetta tehdään yhdessä.
Kaarinassa maalaamaan ja piirtämään pääsee Koriston talleilla sekä Kuusiston Taidekartanossa. Kumpikin tapahtuma on maksuton.
Koriston tallien maalaustuokiota organisoi Kaarinan Taideyhdistys. Alun perin Kuvataiteen päivän piti olla Piikkiössä Yltöisissä, mutta paikkaa vaihdettiin. Paikalle voi tulla koko perheen voimin. Maalataan ulkona ja sisällä, ja kahvipannu pidetään kuumana.
Kuusiston Taidekartanossa voi maalata omilla tarvikkeilla, ja lisäksi kartanolla on tarvikkeita lasten taideteoksia varten.
Kuvataiteen päivää on vietetty vuodesta 2011. Schjerfbeck (1862–1946) oli yksi Suomen arvostetuimmista modernistisista kuvataiteilijoista.

Kuvataiteen päivä 10.7:
Koriston talleilla kello 11–15.
Kuusiston Taidekartanossa kello 8–20.
Kuvia töistä ja tapahtumista voi julkaista Instagramissa tunnuksella #maalaustapahtuma tai @maalaustapahtuma. Niitä voi myös jakaa Facebookissa sivulla www.facebook.com/maalaustapahtuma.
Tapahtumaa organisoi Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry.