Parkkisakko rapsahti Hovirinnassa – menikö oikein?

0

Kaarina-lehden lukija tyhjensi Hovirinnassa kuolinpesää Pehtorinkatu 2:ssa ja sai harmikseen parkkisakon. Sen oli antanut yksityinen pysäköinninvalvontayritys, ParkkiPate Oy.
– Jälkeenpäin saimme tietää, että kyseisellä piha-alueella saa pysähtyä vain 15 minuutiksi, kertoo lukija.
– Asiasta tekee kummallisen se, kun missään ei ohjeisteta asiasta. Vasta sakkolapussa se lukee!
Kaarina-lehti kävi Pehtorinkatu 2:ssa tarkistamassa tilanteen, eikä missään tosiaan näy tietoa siitä, että pihalle ei saisi pysähtyä lastaamaan varttia pidemmäksi aikaa. Toisaalta alueella on isot kyltit siitä, että alueella on yksityinen pysäköinninvalvonta ja pysäköinti muualle kuin pysäköintiruutuihin on kiellettyä.
Kilpailu- ja kuluttajavirasto ohjeistaa, että yksityisen pysäköinninvalvontamaksun antamisen edellytyksenä on, että alueella on selkeä opastus pysäköinnin ehdoista. Siten lukijan parkkisakko voitaisiin nähdä virheellisenä, ja siitä voisi reklamoida yritykselle.
Yhteydenotto ParkkiPateen ja Kilpailu- ja kuluttajavirastoon paljastaa kuitenkin, että tilanne on monimutkaisempi. Itse asiassa Pehtorinkadun pihalla ei ole 15 minuutin rajoitusta, vaan kyse on muusta. Lue lisää 10.7.2019 Kaarina-lehdestä