Rauhalinnan navetta jälleen myyntiin – hinta puolittui

0

Rauhalinnan kivinavetta, kokousaitta ja niiden tontti on tulossa myyntiin. Tontti myydään tarjousten mukaan, ja alimmaksi hyväksyttäväksi hinnaksi päätettiin 250 000 euroa. Näin linjasi Kaarinan kaupunginhallitus.
Kaupunki tekee suurimman tarjouksen jättäneen kanssa esisopimuksen, ja lopullinen kauppa lyödään lukkoon sen jälkeen, kun suunnittelutarve- ja rakennusluvat on saatu.
Kiinteistö myydään ilman vesihuollon ja sähkön liittymää. Alueella on sekava tilanne: vesi, lämpö ja sähkö on kytketty muihin, kyseiseen kiinteistöön kuulumattomiin rakennuksiin.
Selvitysten perusteella sähköverkon eriyttäminen kiinteistön omaksi on kohtalaisen edullista, mutta vesijohtoverkoston muuttaminen maksaa 174 000 euroa. Tämä summa tulisi todennäköisesti pääosin kaupungin maksettavaksi.
Aiemmin navettaa, kokousaittaa ja niiden tonttia yritettiin myydä kaksinkertaisella hinnalla. Suunnitteluvarauskilpailun voitti silloin YH Kodit Oy, mutta kauppaa ei syntynyt, sillä rakennukset vaativat yllättävän suuren peruskorjauksen.
Tontti on 6900 neliön kokoinen. Tällä hetkellä navetassa on kaupungin toimisto- ja varastotiloja. Kokousaitta on ollut kokouskäytössä, arkistona ja etsivän nuorisotyön käytössä.
Rakennuksia on esitelty aktiivisesti kiinnostuneille. Ostajia ovat epäilyttäneet entinen navettakäyttö, suojellun navetan valtava koko ja suuret remonttikustannukset.