Reaaliaikainen mittari seuraa Littoistenjärven levätilannetta

0

Littoistenjärvessä ei tällä hetkellä ole sinilevää. Järven sinilevätilannetta on nyt entistä helpompi seurata, sillä Turun ammattikorkeakoulu on asentanut heinäkuun alussa Pirtan rantaan sinilevämäärän optiseen mittaukseen perustuvan reaaliaikaisen mittarin.

Mittarin tulokset näkyvät netissä sivulla vesidata.net/16.

Heinäkuun loppupuolella sinilevän määrä on ollut noin 1mg/l. Jos määrä on alle 2mg/l, levän määrä on lähes olematon ja vesi on uimkelpoista. Kun määrä on 2–4mg/l levän määrä on vähäistä ja uida voi harkiten. Heinäkuun alkupuolella järven sinilevämäärä on ollut välillä jopa yli 6mg/l, jolloin siinä uimista ei suositeltu.

Netistä seurattava mittari näyttää lisäksi Littoistenjärven lämpötilan, joka on tällä hetkellä noin 22 astetta.

Kaikkien Kaarinan rantojen viralliset näytteenottotulokset löytyvät Kaarinan kaupungin nettisivuilta. Viimeisimpien, viime viikolla otettujen tulosten mukaan sekä Vuolahden, Voivalan, Ristikallion että Harvaluodon rannoilla on ollut vähäisiä määriä sinilevää, mutta vesi on uimakelpoista. Raadelman ja Hovirinnan rannat ovat olleet levättömiä.