Työttömyys alenee yhä Kaarinassa ja avoimien työpaikkojen määrä kasvaa – Katso kartasta myös lähikuntien tilanne

0
Varsinais-Suomessa on avoinna työpaikkoja esimerkiksi majoitus- ­ja ravitsemusalalla. Myös monissa muissa palvelualan ja teollisuuden tehtävissä oli töitä tarjolla enemmän kuin aikoihin.

Työttömyyden lasku jatkuu Kaarinassa ja avoimien työpaikkojen määrä on nousussa. Viime päivien uutiset Suomen talouskasvun hiipumisesta ja yritysten yt-neuvotteluista eivät yllä vielä Työllisyyskatsauksen heinäkuun lukuihin.

Kaarinassa oli heinäkuun lopussa 1 162 työtöntä työnhakijaa. Se on 115 vähemmän kuin vuosi sitten. Työttömyysprosentti oli heinäkuussa 7,3.

Kesäkuusta työttömien määrä on kuitenkin noussut Kaarinassa, kuten yleensäkin kesäkuukausina. Kesäkuussa työttömänä oli 1 086 henkilöä.
Naisia oli Kaarinassa heinäkuussa hieman enemmän työttömänä kuin miehiä. Työttömänä oli 603 naista ja 559 miestä.

AVOIMIEN TYÖPAIKKOJEN määrä kasvaa koko ajan Kaarinassa. Heinäkuussa Ely-keskuksen Työllisyyskatsaukseen oli listattuna 249 avointa työpaikkaa, kun vuosi sitten paikkojen määrä oli 105. Kesäkuussa avoinna oli 229 työpaikkaa.
Heinäkuun viimeisenä päivänä oli avoimia työpaikkoja tarjolla Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa 4 400 kappaletta eli 8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kolmen viime kuukauden aikana uusia työpaikkoja on avautunut 13 500 kappaletta. Kaikkiaan työpaikkoja oli avoinna heinäkuun aikana 8 000 kappaletta, joista 4 000 oli uusia, heinäkuun aikana avautuneita työpaikkoja, kertoo Ely-keskus.

VARSINAIS-SUOMEN työ- ja elinkeinotoimistossa oli heinäkuun lopussa yhteensä 22 637 työtöntä työnhakijaa. Viime vuoden heinäkuusta työttömien määrä väheni kahdeksalla prosentilla eli 1 900 henkilöllä. Tahti on Varsinais-Suomessa ripeämpää kuin koko maassa, jossa työttömyys aleni viidellä prosentilla.

Työttömien osuus työvoimasta oli heinäkuun lopussa Varsinais-Suomessa 9,9 prosenttia eli 0,9 prosenttiyksikköä pienempi kuin vuotta aiemmin. Varsinais-Suomessa työttömyysaste on pienempi kuin koko maassa, jossa luku on 10,2 prosenttia.
Heinäkuun aikana työttömien yleensä määrä yleensä vielä kasvaa, tänä vuonna 1 500 henkilöllä.
Työttömyyden kasvu johtuu pääasiassa kesäajalle ominaisista tekijöistä: oppilaitoksista valmistuneiden nuorten tulosta työmarkkinoille ja määräaikaisten työsuhteiden päättymisestä.

MAAKUNNAN PIENIN työttömyysprosenttia oli Laitilassa, 5,1 prosenttia. Korkein työttömyysaste oli Turun kaupungissa, 13,0 prosenttia.
Seutukunnista pienin työttömyysaste oli Vakka-Suomessa, 6,1 prosenttia ja korkein Salon seudulla 11,2 prosenttia.
Työttömyys väheni Varsinais-Suomessa kaikissa seutukunnissa viime vuoden lukuihin verrattuna. Ripeimmin työttömien määrä väheni Turunmaan saaristossa, 12 prosentin vauhtia. Vakka-Suomessa työttömien määrä oli sama kuin vuotta aiemmin.
Työttömyys vähenee kaikissa ikäluokissa ja se alenee koulutustaustasta riippumatta, kuvailee Ely-keskuksen tiistaina julkaisema Työllisyyskatsaus.
Pitkäaikaistyöttömyyskin vähenee lähes kaikissa alueen kunnissa. Kolmessa vuodessa pitkäaikaistyöttömien määrä on Varsinais-Suomessa vähentynyt 51 prosentilla eli 5 300 henkilöllä.
Elokuun aikana työttömien määrä alkaa yleensä vähentyä ja Ely-keskuksen asiantuntijat näkevät, että näin tapahtuu Varsinais-Suomessa tälläkin kertaa.

 

Kaarinan heinäkuun työttömyysluvut

  • Lomautettuna 56 henkilöä
  • Alle 20-vuotiaita työttömiä 43 henkilöä
  • Alle 25-vuotiaita työttömiä 144 henkilöä
  • Yli 50-vuotiaita työttömiä 434 henkilöä
  • Pitkäaikaistyöttömiä 215 henkilöä